SHOPEE – Gadis manis buat jualan RM 110,758.50 dalam masa 6 bulan shj..

 

Assalamualaikum & salam sejahtera,

Apa khabar ?

Anda tengah berfikir – fikir nak buat bisnes apa dan tak tahu kat mana tempat terbaik untuk mula menjual produk anda?

Jangan risau sangat…

Saya dah jumpa 1 tempat yang memang senang nak jualbeli secara online iaitu Shopee (https://shopee.com.my)

Wooo…senang giler dapat pembeli di Shopee !

Sekarang ni Shopee menjadi salah satu tempat shopping online paling hot di Malaysia di belakang Lazada. Ramai seller di Lazada dan Lelong juga menggunakan Shopee untuk menjual produk mereka disebabkan web Shopee lebih mengancam, mesra pengguna dan mesra mata.

 

KENAPA ANDA PATUT BERNIAGA DI SHOPEE?

  • Sangat sesuai dibuat secara sambilan tanpa mengganggu aktiviti harian anda. Anda boleh gunakan masa free untuk setup dan upload produk ke Shopee. Terpulang pada anda nak buat bila…masa rehat ke, lepas makan ke atau masa berehat bersama keluarga.
  • Web Shopee ni pula senang nak handle untuk jadi Seller. Hanya perlu daftarkan maklumat anda dan kemudian dapatkan ID dan password. Selepas aktif anda terus pergi ke tab Seller untuk mula masukkan produk yang anda nak jual.
  • Anda boleh iklankan seberapa banyak produk tanpa dikenakan caj. Ini yang menarik di Shopee berbanding tempat lain. Shopee juga tak ambil 1 sen komisyen pun dari anda selepas produk anda terjual. Ibaratnya tuan bangunan bagi kita duduk free tanpa perlu bayar sewa kedai.
  • Sesuai untuk dropship dan pre-order. Anda tak perlu ada produk fizikal di tangan untuk mula berniaga. Apa yang anda perlu buat ialah upload dulu maklumat produk seperti harga dan Selepas dapat tempahan, anda boleh order barang dari China.
  • Anda dah perlu nak nak berbalas whatsapp dan PM dengan pelanggan sampai nak tidur pun terganggu. Dengan Shopee, bila ada orang beli barang, notifikasi jualan akan terus dihantar ke email anda.
  • Trafik pelawat ke Shopee sangat tinggi melebihi 2.2 juta view sebulan dan semakin meningkat. Peluang untuk anda buat duit sangat cerah disebabkan market anda dah ready untuk membeli.

 

 

BUKTI SELLER BUAT SALES MELETOP DI SHOPEE

Cikgu Be…dah buat jualan RM 110,758.50 dalam masa 6 bulan sahaja! dan tak keluarkan modal pun”

 

 

 

Suri rumah buat jualan RM 7,136.40 dalam masa 9 hari di Shopee

 

 

Anda sebagai seller di Shopee juga mendapat faedah tambahan di mana Poslaju memberikan special rebat untuk anda. Penjual akan mendapat rebat poslaju dan pembeli pula akan mendapat Free Shipping.

 

 

 

BAGAIMANA NAK MULA BERNIAGA DI SHOPEE ?

Ok saya tunjukkan step mudah.

  1. Anda perlu pergi ke web : https://shopee.com.my/
  2. Pergi ke tab Signup dan kemudian isikan semua maklumat yang diminta. Pastikan semua maklumat adalah betul terutamanya Verfication Code
  3. Klik butang Sign Up (warna oren)
  4. Shopee akan hantar Verification Code ke handphone anda. Masukkan code yang diberikan tersebut untuk pengesahan.
  5. Login ke akaun Shopee anda menggunakan ID dan password yang telah anda set semasa pendaftaran.

 

Langkah 1 : Klik butang Sign Up

Langkah 2 : Klik butang Login selepas daftar

Langkah 3: Klik Seller Center

Langkah 4: Klik Icon My Product

 

Langkah 5: Upload gambar & maklumat produk & klik butang Sumbit.

 

Upload gambar menarik, masukkan maklumat produk, harga produk  dan kemudian tekan butang Publish. Anda dah berjaya mengiklan produk pertama anda di Shopee.

Kemudian upload gambar produk- produk lain termasuk semua maklumat berkaitan untuk menambah listing anda.

Buatlah proses ini berulang kali selagi anda mempunyai produk baru untuk diupload. Nak letak 100 ke 1000 produk pun Shopee tak kenakan caj kepada anda.

 

 

BERMINAT NAK BERNIAGA DI SHOPEE TAPI TAK TAHU NAK MULA & NAK JUAL PRODUK APA?

Selain Shopee, saya juga nak pecah lubang 3 lubuk lain yang boleh anda buat income sedap di sana..

Terus baca sampai habis..

Kalau anda dah minat untuk berniaga..jangan tunggu lagi dan start enjin anda sekarang untuk teroka peluang buat duit di Shopee dan juga 3 lubuk hot lain….Lazada, Lelong & 11street.

Anda boleh belajar sendiri utk menjual di  4 lubuk tersebut…tapi mungkin anda banyak kali langgar dinding dan rugi duit dan masa kalau silap strategi.

Jadi, saya cadangankan anda belajar dengan orang yang dah berpengalaman berniaga di 4 lubuk tersebut iaitu Kapten Zainol.

Tuan Zainol dulunya adalah Kapten dalam ATM, beliau telah bersara awal pada April 2017 apabila pendapatan daripada Shopee dan Lazada jauh lebih lumayan daripada gaji ATM berpangkat Kapten.

 

Kapten Zainol telah siapkan ebook setebal 250 muka surat yang padat bagaimana untuk berniaga di Shoppe dan Lazada berdasarkan pengalaman beliau sehingga mampu membuat jualan sehingga 6 angka.

Apa isi kandungan Channel XPro:

  • Cara pendaftaran dan keperluan untuk menjual di Shopee, Lazada, 11Street dan Lelong.
  • Fungsi dan panduan secara terperinci di seller dashboard laman jualan anda.
  • Membuat listing pertama produk jualan anda di marketplace
  • Cara memproses dan membuat penghantaran di setiap marketplace ini.
  • Sistem kewangan bagi setiap marketplace ini.
  • Kaedah meningkatkan jualan menggunakan fungsi yang terdapat di setiap marketplace.
  • Masalah yang mungkin anda hadapi di setiap marketplace.
  • Pengalaman dan tips penting sepanjang 4 tahun menjual di marketplace ini.
  • Panduan DROPSHIP dan PRE-ORDER di Shopee, Lazada, 11street dan Lelong.

 

 

Di dalam ebook ini juga, kapten Zainol akan menerangkan tentang satu sistem yang beliau gunakan untuk syncronize keempat-empat marketplace menjadi satu.

Disebabkan 4 marketplace ini berasingan, kapten Zainol menggunakan 1 sistem untuk menguruskan kesemua marketplace ini menjadi satu. Senang nak urus dan monitor.

Seperti yang saya ingatkan sebelum ni, anda tak perlu langgar dinding & ikut jalan jauh untuk kuasai 4 marketplace ini…hanya perlu ikuti panduan & ilmu yang ditunjukkan dalam ebook. Hari ni anda beli, esok lusa anda dah boleh mula menjual di Shopee, Lazada, Lelong & 11street.

Jika anda berminat untuk dapatkan ebook panduan Channel X Pro ni sebelum harga naik, boleh dapatkan di bawah..

>DAPATKAN DI SINI SEKARANG<

 

Dapatkan Channel X Pro sekarang juga sebelum harga semakin naik. Laburkan sedikit untuk dapatkan imbuhan berlipat kali ganda dengan pantas dan berterusan dengan ilmu yang terdapat dalam Channel X Pro.